Senaste inläggen

Av Ulrika & Tommy - 4 augusti 2011 00:10

Den Gule Gård ligger i Hjortshöj på Jylland, Danmark. Här bor Lise och Helle med basenjisarna Anton och Karla. På Den Gule Gård har vi vår egen privata husbilsplats numera. Detta är en fantastisk plats på jorden. Den gamla gården, byggd 1904 och smakfullt renoverad av Lise och Helle själva, ligger inbäddad bland de jylländska vetefälten, omgiven av frodig grönska och fantastiska blommor. På framsidan har de ett fantastiskt utekök som sambon är mäkta avundsjuk på, i vagnporten finns numera ett litet café men fungerar också utmärkt som uterum, och trädgården på baksidan är en helt fantastisk yta att springa på som våra basenjisar är mycket avundsjuka på. Här finns också en mängd vackra blommor och träd! I ladan har Lise och Helle inrättat sin egen loppis som numera har öppet varje söndag. Här finns de mest underbara gamla ting som man känner igen från sin uppväxt, men även annat smått och gott. I december har de en alldeles egen julemarknad. Här finns också en nöjesdel med egen biograf (med riktiga biofåtöljer) med popcorn-maskin, biljardbord och självklart en bar. Till Den Gule Gård återkommer vi mer än gärna!


   Den Gule Gård med sin välkomnande entré!

 

   Den Gule Gård - nattetid

 

   Vagnporten - café under loppisdagarna, uterum vid Sverige-besök

 

   Det härliga uteköket, sånt vill vi också ha!

   Den fantastiska ladan med loppis-prylar

 

   Herr och fru XX


   Det var mycket Ohhh och Ahhhh under vårt besök här, och mycket man ville ha


   Några bilder från den fantastiska trädgården - så här vill jag också bo!


       

   Mimmi och Pajson älskar att springa i trädgården - vilket kanske syns .....


   Nafasi tycker också det är härligt


  

Husbilsparkeringen på Den Gule Gård - tillägnad oss, tack kära ni!

 

  På gården bor också vovvarna Anton och ........

nej vänta lite nu, vad är det här för nåt monster ..........???

  Alltså, på gården bor även vovvarna Anton och Karla (i bakgrunden) av rasen basenji. Anton heter egentligen Twigas Danish Dynamite och kommer från vår kennel. Anton har vuxit upp till en stor och ståtlig kille!

 

   De lyckliga ägarna till Den Gule Gård - Helle och Lise!

Och bara så ni vet, ni ÄR såååå underbara!

ANNONS
Av Ulrika & Tommy - 3 augusti 2011 23:02

Efter att ha checkat ut från Läckö styrde vi mot Danmark. Vi skulle bland annat delta två dagar på hundutställning i Vejen samt besöka vänner. I höjd med Varberg var det dags för lite lunch och vi svängde av mot fästningen, alltid kul att få se lite sevärdheter. Tyvärr var det många som hade samma tanke för det var knökfullt med folk i hela stan, inte minst runt fästningen. På parkeringen avsedd för husvagnar och husbilar stod det fullt med personbilar varför vi var flera husbilar som fick vända och köra därifrån för att vi helt enkelt inte fick plats. Samma problem här som i Stockholm alltså, folk kan inte läsa skyltarna! Men vi hittade en annan parkering i form av en stor grusplan vid Getterön som verkade fungera som ställplats för här fanns flera andra husbilar. 


   Del av Varbergs fästning


   Nu har vi sett den i varje fall!


Efter ytterligare ett antal mil kom vi fram till Malmö och Öresundsbron. Med BroBizz svischar man igenom betalstationen på rekordtid. Saktar ner, väntar in grönt ljus, bommen går upp och det är bara att köra vidare! Enklare än så kan det inte bli! Och billigt blir det också! Härligt att vara på dansk mark igen!


   Över Öresund - härligt!

   Mimmi för första gången på dansk mark - och det gick bra .....


Vi körde fram till Fyn och då var klockan så pass mycket att vi började leta efter en campingplats med Quick Stop. I Middelfart på norra delen av ön finns Vejlby Fed Camping och deras reception skulle vara öppen till 22.00 Men när vi landade där strax före 21.00 så var de på väg att stänga. Jag fick gå in bakom disken för att betala ..... Inte alltid man kan lita på campingkatalogerna alltså. Quick Stop är bra att ta till när man anländer efter kl 20.00 och reser före 10.00 dagen efter. Det är billigare än vanlig camping och man har samtidigt tillgång till el och alla faciliteter. Platsen kan vara antingen innanför eller utanför bommarna, men oftast utanför. Från Middelfart var det sen inte mer än ca 40 minuters körning till Vejen Idrottscenter där hundutställningen skulle vara.


   I Vejen fanns en tillfällig camping men den var fullbokad redan i april.

I husbilen till höger, en Adria, fanns en person från Värmdö .....

 

På utställningen träffade vi Lise och Helle med Anton och Karla. Efter dagens show åkte vi med dem hem till Den Gule Gård för middag och övernattning. Dagen efter stannade Tommy hemma med våra hundar och jag och Pajson åkte med Lise och Helle tillbaka till Vejen för dag två. Fredagen var om möjligt ännu varmare men vi hann med lite shopping och snack med hundfolk.


   

Här kör vi lite "eftersnack" och genomgång av dagens resultat: ett BIR med ck, cert och cacib på Pajson som därmed blev Dansk Utställningschampion och även Nordisk sådan, och ett ck, reserv-cert, reserv-cacib och 2 bästa hane på Anton.

ANNONS
Av Ulrika & Tommy - 1 augusti 2011 00:45

Vi har fortfarande tid kvar på semestern och beslöt att göra en tur till Danmark. Men på vägen ner stannade vi till på Läckö Strand Camping, strax utanför Lidköping, för att hälsa på Minna Rångeby, vd och ägare av Läckö Strand AB. Vi ville ju också testa den nyanlagda campingen. Här finns sen tidigare en bed&breakfast, restaurang och rum att hyra men sen midsommar kan man ta in på camping också. Man har anlagt ett 20-tal platser med el, tanka vatten går bra men det är ännu inte klart med tömning av avfallsvatten och servicehuset står inte klart förrän till nästa år. Campingplatserna är vackert belägna i en skogsdunge på hårt grusunderlag. Det är gott om plats, och man känner verkligen att man har sin egen lilla skogsdunge för sig själv. Man kan besöka restaurangen med fullständiga rättigheter eller äta frukost på verandan i den mysiga miljön. Vi kan bara varmt rekommendera denna lugna och fridfulla camping! Och tack Minna för att vi fick komma!


   Läckö Strand Camping ligger ca 2 mil utanför Lidköping och 2 km från denna skylt

   Läckö slott - at the end of the road


   Läckö Strand Camping, ring 0510-100 47 eller

maila info@lackostrand.se för att boka plats


   Var och en har sin egen lilla plats i den lummiga skogsdungen


   Här finns ett 20-tal platser med el


   

Saknar man fritidsaktiviteter kan man spela volleyboll eller hyra kanot


  

Här står vi mitt i grönskan


Av Ulrika & Tommy - 31 juli 2011 23:56

Nu har det tidigare hemligstämplade materialet frisläppts! Det har nu från säker källa fastställts att träningsläger har förekommit i den nordligaste delen av vårt land. Söndagen den 17 juli förekom avancerad träning på Kanisbanan i Älvsbyn och detta gav resultat redan veckan därpå då vinst uppnåddes i Basenji Derbyt 2011, både i vuxen- och veteranklassen!

      Det var här det hände - på Kanisbanan i Älvsbyn


   Nafasi på träningsrunda - de gamla takterna sitter i än,

vilket resulterade i vinst i Veteranklassen på Basenji Derby 2011


   Pajson på väg mot personbästa!

 

  

Och han sprang så bra att detta blev resultatet! Vinst på Basenji Derby 2011


   Här kommer Mimmi på sin träningsrunda, men .....


 

 ....vad händer här då? Hon springer ju åt fel håll!!!!

   Och för att vara helt säkra på vinst så frotterade vi oss med tävlingsledningen kvällen innan (hoppas ingen såg oss!) Tack Eva och Mattias för en trevlig kväll! Vovvarna tackar för en mycket bra uppladdning inför derbyt (=sova i soffan)!

 

Här är vi alla som deltog på Basenji Derby 2011,

tack för trevligt sällskap, hoppas vi ses nästa år igen!

Av Ulrika & Tommy - 31 juli 2011 22:56

Allt gott har ett slut, även våra tio härliga dagar i Norrland! Så det var bara att börja ratta söderut igen från Piteå. Vi körde E4 neråt efter kusten mot Skellefteå och för att slippa köra på den tråkiga motorvägen svängde vi av mot Bastuträsk. Sedan gick färden vidare över Hällnäs och Vindeln till Umeå, där är de bra konstiga, de stavar "U" me "Å" ......      Sedan fortsatte vi ner mot Nordmaling där vi tog in på stans camping. Efter tankning på den närbelägna bensinstationen fortsatte vi längs E4 mot Höga Kusten-bron för en fika. Vi hinner inte mer än stanna så kommer en glad göteborgare fram och frågar om han får kliva in i husbilen. Han var intresserad och ville kolla in lite olika modeller. Väl inne i bilen känner jag att han intagit en lite väl stark frukost och kanske var lite för glad ...... Nåja, hundarna släppte in honom och när han fick höra att de var från Afrika berättade han glatt att det var hans och kompisens tjej också. Till slut gick han men när jag tog ut hundarna på en kissrunda så ropade han på mig, självklart måste jag visa mina afrikanska hundar för deras afrikanska tjejer. Nu kom de visserligen från Kenya och var måttligt roade av hundar, men en liten pratstund blev det iallafall. Och som tur var, var det kompisen som körde bilen vidare mot Sundsvall. Vi fortsatte samma väg men slapp den glada göteborgaren. I Sundsvall svängde vi åter av E4 och körde mot Matfors och Ånge. I Östavall strax söder om Ånge svängde vi in på en liten camping där vi tänkte stanna för natten. Men vi fick snabbt köra därifrån då de inte tog kort-betalningar. Killen hade Swedbank som stängt av hans gamla S3000 som inte tog chip-kort ..... Han till och med visade den gamla terminalen för mig ..... I Ljusdal fanns en kvällsöppet camping som tog kort och vi svängde ner på deras gräsplan för natten. Trots det kraftiga åskregn som kom så var gräsplanen stenhård, inga problem alls trots att här bara stod husvagnar. Men läget nära väg 84 gör att det blir ganska trafikstört.  Vi fortsatte dagen efter över Dalarna med ett kort stopp i Insjön hos Mimmis bror Mexx med familj. Slutligen landade vi hemma på Tranbärsvägen i hyfsad tid. En lång resa på över 200 mil var slut!


   På Nordmalings camping. Här sluttar nästan alla platser ner mot vattnet och bockarna räckte nästan inte till

   Hoppbacken i Örnsköldsvik


   Skuleberget, 295 meter över havet, ligger i Docksta, Kramfors kommun,

är döpt efter en rövare som tros ha levt i grottan i berget
    Fika vid Höga Kusten-bron


   Höga Kusten-bron invigdes 1997, är 1867 meter lång och har ett brospann på 1210 meter, vilket är Sveriges längsta. Fram till Öresundsbron byggdes var den även Sveriges högsta byggnadsverk


   Strax innan Ljusdal var det vägarbeten och en väglots visade vägen.

Och vi slapp fler stenskott!


   Ljusdals camping vaktas av Hälsinge-bocken


   På plats på gräsplanen på Ljusdals camping


  

På vägen hem stannade vi vid Gagnbro rastplats

Av Ulrika & Tommy - 27 juli 2011 17:51

Vad vi menar med de "fyra stora" i Norrland är väl kanske inte vad man normalt betraktar som de "fyra stora"  ......... Men allting ligger i betraktarens ögon eller hur?


   Länge var de enda älgar vi såg, de här, som stod på torget i Arvidsjaur.

Men de är ganska naturtrogna och i naturlig storlek så klart

   Men två km från Bonsavägen i Lillpite, så dök de här två upp!

Den första har precis försvunnit ner i skogen

   Många renar såg vi också, men de var alltid på väg åt motsatt håll

och särskilt bråttom hade de inte heller

   En till på väg norrut, men först tror jag han stoppade huvudet i en påse med mjöl!

   Nåt som är stort i Norrland är ju alla myrar och på dem hittar man såna här ......

   Norrlands äkta guld!


   Ingvar påstod att allt är stort i Norrland - inte minst bävrarna!


   Lite udda med en stol mitt ute i skogen i ingenstans men faktum är

att det fanns fler lite här och var. Årets trend?

   Röda stenar såg vi också lite här och var. Undrar vad det är .... lava eller järn?

Av Ulrika & Tommy - 27 juli 2011 17:31

Naturligtvis måste man ju äta surströmming när man är i Norrland så vi tackade inte nej när familjen Ölund ville bjuda på just surströmming. Det var inte igår vi åt det kan jag ju säga! Och nu har vi lärt oss något nytt, att äta med tomater och creme fraiche. Mums!


   Och vädret kunde man inte klaga på heller ......!


   Surströmming - mums!!!!


   Efter maten tog vi hundarna och gick på promenad

   Vi hamnade till slut vid rastplatsen på berget Göla

   Ingvar, Henrik och Ulrika på bergets topp med Jini, Mimmi, Nafasi och Pajson

   Med fantastisk utsikt över nejden

   Vilken vy! Höjden till höger kallas för Kala Hatten

   Området runt Lillpite


   Man såg ända bort till Piteå


 

   Slutligen vände vi hemåt igen medan solen sänkte sig ......  en liten bit iallafall
Av Ulrika & Tommy - 25 juli 2011 15:38

Efter Sjulnäs var vi hembjudna till familjen Ölund i Lillpite som har Pajsons son Mentti och numera även Menttis och Mimmis mamma Terna. Det var inte långt att köra hem till Ölunds, och högt uppe på kanten av ett berg låg deras fina hus med en altan med vidunderlig utsikt över nejden. Familjen berättade att det skulle bli ett litet "garden party" på kvällen. Så småningom började bilarna rulla uppför backen och grannarna kom gåendes uppför slänten. Till slut var vi nog ett tjugotal personer runt bordet, släkt, vänner och line dansare, till och med ortens lokala polis var där! Ja men då var det nog lugnt ......   


   Det var lite trångt men husbilen fick plats ändå ..... Vi fick backa ner för backen när det var dags för hemfärd, men det gick ....!


   Trångt? Nejdå, här stod ett antal bilar till dagen innan


   Men nu är det fest!

   Ungdomarna och pappa Ölund hade fixat den jättegoda maten! 

Tack för en jättetrevlig fest!

   Mitt i alltihopa började Alle och Tommy prata fiske och vips, drog de iväg på fisketur!

   Det blir ju aldrig riktigt mörkt, så varför inte ut och fiska? Men nån fisk fick de inte!


   Ingvar försökte sig på att göra sig en säckpipa - det gick väl sisådär ......
 


Presentation


Denna blogg handlar om våra resor och äventyr med husbilen, en Adria Coral 670SL, årsmodell -11. Här kommer ni att få följa med på våra äventyr med husbilen och hundarna på vår lediga tid.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ I husbilslandet med Blogkeen
Följ I husbilslandet med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se