Direktlänk till inlägg 27 juli 2016

Jävliga ungar på Jylland

Av Ulrika & Tommy - 27 juli 2016 20:00

Planen var att köra rakt västerut mot kusten och fortsätta den neråt men vi missade avfarten mot Hirtshals så vi fortsatte en bit söderut. Efter en kort rastning av hundar mötte vi ännu ett udda fordon. Det är Danmarks enda bevarade Bedford från 1937 som man nu kör turister med runt Skagen. Under sommaren 2016 körde man totalt 203 mil på 101 turer med 1573 vuxna och 124 barn.  

 



Lite senare landade vi vid Tornby Strand men vände nere vid stranden. Vid Blokhus var det mycket bilar på stranden så vi, trots mina protester (gillar inte att köra på stranden sen vi fastnade med Volvon), körde ner och ut bland folk, bilar, hundar, livräddare och polisbilar.

       


Vissa husbilsägare är som seglare, ser man en annan båt (husbil) så måste man lägga sig exakt bredvid! Det var ju inte direkt ont om plats, denna stranden är flera mil lång.

       


Varmt i vattnet var det också så det blev ett dopp eller två.

     


Kvällen kommer och stranden avfolkas på badare, flanörer och kiteflygare. Istället kommer nästa kategori folk – nattsuddarna. Först ser vi små ljus röra sig över stranden, det tog ett tag innan vi fattade att det var ungdomar på jakt efter pokemons. Ljuset var från deras mobiler!

     


Efter tio kommer buset. Många kör runt och sladdar med bilarna, kör sakta och varvar motorerna. Två grabbar i nedre tonåren kommer cyklande, med sig har de två stolar från restaurangen. De sätter sig ett par meter framför husbilen, börjar spela musik på hög volym, pratar och skrattar högt samtidigt som de sneglar bakåt mot oss. Till slut börjar de spela teater mitt framför oss, larvar sig för att provocera. Hundarna blir förstås tokiga men vi låtsas inte om dem. Efter en stund tröttnar de och cyklar iväg. De sönderslagna stolarna lämnar de kvar i sanden. Har de verkligen inget bättre för sig?

 


Vi känner att det inte är säkert att stå kvar på stranden, alla andra husbilar har lämnat den för länge sen. Så vi packar ihop och kör vidare i natten.

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika & Tommy - 5 augusti 2016 22:48

Skåne är fantastiskt!      

Av Ulrika & Tommy - 5 augusti 2016 22:19

I mitten av juli i startgroparna för semester blev det en spontan podengoträff i Hovdala och även om det bara är en timmes körning hemifrån så beslöt vi att tillbringa helgen där. Vi körde upp redan på fredag eftermiddag och inväntade Gunela och Bert...

Av Ulrika & Tommy - 5 augusti 2016 21:50

En liten tradition till har insmugit sig, vi brukar åka till danska västkusten och Vejers strand till midsommar. Här ligger en fantastisk camping alldeles intill havet, strax utanför campingen ligger fina skogsområden där man nu lagt fina promenadväg...

Av Ulrika & Tommy - 5 augusti 2016 01:53

Sista helgen i maj var det mera hundaktiviteter då det var Basenji Derby på Landskrona Greyhound Park. Arrangör var Svenska Basenjisällskapet och syftet är att låta våra hundar göra det som de älskar mest - nämligen att springa! I  mån av plats får ä...

Av Ulrika & Tommy - 5 augusti 2016 01:23

I maj var det dags för Hovdala igen, nu för en podengoträff! Podengo portugues kommer från Portugal, finns i tre storlekar och två hårlag. Vår lille Kaspar från kennel Liljeborg är en liten strävhårig eller som det heter officiellt Podengo portugues ...

Presentation


Denna blogg handlar om våra resor och äventyr med husbilen, en Adria Coral 670SL, årsmodell -11. Här kommer ni att få följa med på våra äventyr med husbilen och hundarna på vår lediga tid.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards