Senaste inläggen

Av Ulrika & Tommy - 1 mars 2012 21:12

För att få tillträde till många campingplatser måste du ha ett campingkort, ett sk Camping Key Europe som nu ersätter det gamla blå kortet, Camping Card Scandinavia. Det nya kortet gäller även i Europa och med kortet följer en massa förmåner som försäkring, rabatter och erbjudande på diverse olika saker, både prylar och tjänster. Tanken med det nya kortet är just att du ska kunna använda samma kort i flera länder i Europa, då det är resultatet av ett samarbete mellan de nordiska campingorganisationerna och två av Europas största motororganisationer i Holland och Tyskland. Det kostar 150 kr per år och liksom det gamla märket, förses det med ett årsmärke som klistras på kortet. 


Du som är medlem i och har fått ett kort från Caravan Club måste aktivera ditt Camping Key Europe för att det ska gälla på alla SCR-anslutna campingplatser. Detta görs enkelt på SCR:s hemsida www.camping.se 


Ska du ut och åka i Europa rekommenderar man ändå att skaffa det internationella campingkortet. Är du medlem i Caravan Club får du kortet gratis om du beställer det före den 15 april, efter detta datum betalar du 60 kr för kortet. Du beställer det på Caravan Clubs hemsida. Leveranstiden är 14 dagar men vi fick det på 4 dagar, men så är det ju inte riktigt säsong ännu. Så nu är vi redo för camping både i Sverige och Europa!


 

ANNONS
Av Ulrika & Tommy - 19 februari 2012 13:33

Nja, det kändes som det mesta var gammal skåpmat. Vi såg inga revolutionerande nyheter eller påfund. Som varje år kommer det nya märken och den stora frågan är ju hur länge de överlever, och oftast är de bara en kopia av nånting annat. En trend är ju helt klart att husbilarna tar mer och mer plats på såna här mässor, andelen husvagnar minskar. Trots detta hittade vi en bekant som just blivit lycklig ägare till en ny husvagn. En Adria med frontplacerat kök vilket såg ut att vara en väldigt smart lösning och en av få nyheter på just husvagnar vad jag kan förstå. Vi träffade också vår kära säljare Hannu på Caravanhallen i Haninge, och några kollegor från brandkåren.  Vi saknade dock mycket på tillbehörssidan. Kama, som ju är en stor tillbehörsleverantör, hade bara en liten monter i en undanskymd hörna och uppvisade bara ett förtält i princip. Och vi som hade sett fram emot att få kika på en ny grill ......


Naturligtvis tittade vi lite extra på nya Adria Coral 670 SL av 2012 års modell. Den var sig lik men några saker har man förändrat. Om dessa förändringar spelar något syfte är väl svårt att säga, ibland känns det bara som man ändrar på saker för att komma med en förändring överhuvudtaget. Så de förändringar som är gjorda, fönster på toaletten, bytt sida på garderob och kyl/frys bland annat, känns inte som en anledning att återigen byta upp sig.


 
Från liten - men fullt lagom till två personer utan hund eller möjligtvis små hundar .....

 
till mellan - fullt lagom till den lilla familjen med många uteaktiviteter ........
   

till stor - här får hela släkten plats ifall man vill, för simpla 2,2 miljoner

kan du få denna rullande sommarstuga med privatbil i garaget!


 

Annars finns det ju denna budgetvariant - en takbox med inbyggt tält. Helt ok faktiskt!


   
Utvändigt ser 2012 likadan ut som 2011

 

Man har bytt sida på kyl/frys och garderob, även den lilla garderoben under sängen har fått en annan placering


Fast ett fönster på toaletten kanske hade varit fint ..... men utan den konstiga typen utanför .......


Och vi kan förstå varför, bra bilar och vagnar till bra pris!

             

ANNONS
Av Ulrika & Tommy - 16 februari 2012 23:25

Idag öppnade mässan Caravan & Camping i Kista och stänger på söndag den 19 februari. Här kan man se de flesta av årets nyheter både vad gäller bilar, husvagnar och tillbehör. Mässan öppnar kl 10 och stänger kl 18, utom på söndag då de stänger kl 16.00 Biljetten kostar 130 kr för vuxen och 70 kr för barn.


Det är alltid roligt att gå runt och kika på alla fina bilar, kolla in olika planlösningar och framförallt årets trender. Prylar brukar inte heller saknas och i år ska vi kolla in en ny grill bland annat. Den gamla är helt enkelt söndergrillad. Mässan i sig betyder också att nu är det inte långt kvar tills vi kan börja rulla igen ......    


Och som en händelse så släppte man i tisdags biljetterna till Elmia-mässan i Jönköping 6-9 september 2012.


 

Och nej, detta är inte våran bil
Av Ulrika & Tommy - 16 februari 2012 22:36

Det är ännu alldeles för lång tid kvar tills vi får plocka fram husbilen igen men vi räknar dagarna. Men bara för att bilen är inpackad behöver man inte sluta resa. Jag fick för mig att åka över till Helsingfors över helgen för att hälsa på min kusin och en god vän med valpar som är barnbarn till två av våra hundar. Vi åker oftast båt över till Finland men nu skulle jag åka själv och utan hundar så jag tänkte flyga. Men att boka biljett på nätet är inte det allra enklaste ..... Valde en av rese-sajterna som det görs mycket reklam för just nu. När jag tragglat mig igenom alla val och kommer till betalningen, först då flashar det upp att allting är fullbokat. Tycker väl att det kunde ha visat sig lite tidigare ......  Jag föredrar min "egen resebyrå" där det alltid finns plats för mig och inga krångliga sajter innan avfärd!


  

Flög med Norwegian för första gången, billigt, trevligt och det funkar!


  

Trolle, min kusins ragdoll, som numera är bästis med mig ........

(det funkar med muta i form av kattleksak fylld med mynta!)


  

Basenjikull hos kennel Dakarai född 22 december 2011. Dessa valpar är barnbarn till våra Jini och Nafasi.

 

 
Puppy talk med mamma Elsa (Twigas Thimba)
 
 

Det finns inget sötare än 7 veckor gamla basenjivalpar!

Är du intresserad så finns det fortfarande valpar kvar till salu, hos kennel Dakarai  (klicka på namnet)

 

 

Av Ulrika & Tommy - 29 januari 2012 23:32

Minns vi hur mycket snö vi hade förra vintern? Minns vi hur kallt det var? Minns vi hur mycket snö vi skyfflade bort för att överhuvudtaget komma fram? Minns vi hur många gånger vi trampade upp nya stigar i skogen? Det var bara för mycket av det mesta, men den här vintern har visat sig från en betydligt behagligare sida med betydligt mycket mindre snö och betydligt mycket mindre kyla - än så länge. Och för var dag som går, kommer vi närmare den 1 april då vi får ställa på husbilen igen och vintern förhoppningsvis definitivt är över!


Minns vi det här?


             

Så småningom kommer vårkänslorna och redan den här helgen har vi fått se våra solbadande hundar!


Av Ulrika & Tommy - 22 januari 2012 18:27

Vi reser mycket med våra hundar och besöker även andra länder, hitintills har vi hållt oss till Skandinavien men har planer på att ge oss ut i Europa. Från och med 1 januari 2012 har vi fått nya införselregler för djur vilket underlättar delvis för oss som reser över gränserna. Sverige och Danmark har lättat på reglerna medan tex Norge och Finland har förändrat sina regler mot sämre villkor jämfört med tidigare.


Innan du ska ut och resa med tex din hund bör du noga ta reda på vad som gäller i just det landet du ska besöka, trots EU-gemenskapen kan det skilja mellan olika länder. Men för att komma tillbaka till Sverige efter en resa krävs följande:

  • att hunden är märkt med mikrochip
  • att hunden har ett pass som är utfärdat av veterinär
  • att hunden är vaccinerad mot rabies
    idag finns det två olika vaccin med olika giltighetstid, 1 eller 3 år, man kan vaccinera tidigast vid 3 månaders ålder och efter grundvaccination måste man vänta 21 dagar innan resa, vid revaccinering krävs ingen väntetid.

Man har alltså tagit bort kravet på blodprovstagning och test att hunden har tillräckligt med antikroppar, och för oss som reser mycket till Danmark är också kravet på avmaskning innan inresa till Sverige borttaget. Nämnas bör att både Finland och Norge istället har infört krav på avmaskning.


Då Jordbruksverket som utfärdar våra införselregler ibland ändrar reglerna med kort varsel rekommenderar jag att man går in och kollar noga vad som gäller innan resa med sitt djur, gå in på svenska Jordbruksverket här. Nedan följer länkar till respektive lands motsvarighet till vårt Jordbruksverk


 
 

Av Ulrika & Tommy - 1 januari 2012 14:50

  

Presentation


Denna blogg handlar om våra resor och äventyr med husbilen, en Adria Coral 670SL, årsmodell -11. Här kommer ni att få följa med på våra äventyr med husbilen och hundarna på vår lediga tid.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ I husbilslandet med Blogkeen
Följ I husbilslandet med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se