Senaste inläggen

Av Ulrika & Tommy - 21 december 2011 22:33

Den sista färden med husbilen gick till Jönköping sista helgen i oktober. Det var dags för extra årsmöte i rasklubben där jag skulle hålla föredrag om lure coursing. Vi rullade söderut på lördag eftermiddag och stannade på Hätte Camping utanför Tranås. Det är inte lätt att hitta året-runt-öppna campingar i det här landet, men de finns. Hätte Camping, som är en utav dem, är en trevlig liten camping vid sjön Sommen. Värdparet var väldigt trevliga och campingen välskött. Det var inte direkt trångt och ont om platser, men det gör ju inget. En jättefin badplats ligger alldeles i närheten så det är perfekt för den som gillar att bada på sommaren.


På söndagen åkte vi vidare till Jönköpings brukshundsklubb och det extra årsmötet. Efter det så rullade vi hemåt i ett grått och regnigt höstlandskap. Nu blir det inga fler husbilsturer i år och det är bara att räkna dagarna tills vi kan börja åka ut igen.


 

Stora och plana platser på grus med gräs runtomkring. Ingen risk att fastna här inte! Sånt gillar vi!


 

Sjön Sommen, som är Sveriges sjuttonde största sjö, sägs ha uppkommit efter att en ilsken gammal ko

sparkade och krafsade upp ett stort hål som vattenfylldes och bildade sjön. Sommen lär ha 365 öar,

en för varje dag. Djupet är uppmätt till nästan 60 meter på vissa ställen. Här fiskar man lax, öring, 

röding, sik och sommaströmming.  


 
Diset låg som en grå matta över sjön, men det kan vara vackert det med!

    

Här den fina badplatsen intill campingen. Se vad gräset är grönt trots att det är i slutet av oktober!


  
Man fiskar mycket i Sommen och man har till med sin egen rödingart,

Sommaröding. Den största man fångat vägde 11 kg!


  
När du får oväntat besök ..... Hoppas den boende bjöd på Gevalia .....


 

Gräsytorna på campingen var full av dessa små vita blommor - i full blom i slutet av oktober


 

I en rondell utanför Gränna står denna luftballong till minne av Salomon August AndréeANNONS
Av Ulrika & Tommy - 18 oktober 2011 00:20

Vi samlades ett helt gäng på parkeringen vid Härjarö herrgård, strax utanför Enköping, denna något kyliga söndagsförmiddag. Tyvärr var campingen här stängd, annars hade det ju varit perfekt att övernatta här. Vi fortsatte med bilarna in på en liten skogsväg för att snabbare komma ut i skogen. Vi dundrade på med husbilen över stock och sten och hamnade till slut på en liten parkering. Solens strålar började nu värma och det kändes riktigt skönt i skogen. Ett tiotal personer med 17 basenjis promenerade raskt ut på reservatets stigar. Efter ett par kilometrar eller två blev det fikapaus vid Mälarens strand och våra amerikanska pannkakor uppskattades  mycket av både två- och fyrbenta. Vi fortsatte promenaden, några hamnade lite på efterkälken då man hittade en hel del gula kantareller i mossan. Men våra basenjisar ylade ihop flocken igen, så ingen glömdes kvar. Ett tag tappade vi orienteringen, och fick vända och hamnade till slut på ursprungsstigen, vilket innebar en liten omväg. Men då hann vi ju med en fika till, så ingen skada skedd. Min gps i mobilen påstod att vi hade gått 4,35 mil men det kan omöjligen stämma, möjligen att den fick spel när jag tryckte på paus vid fikat ....... Hitintills har Runkeeper varit en trogen följeslagare men nu vet jag inte om jag kan lita på den mera ........    


   På basenjipromenad


   En av många rastplatser


   Även båtarna på Mälaren kan behöva lite vägledning


  

 Hej och hå, vi över stock och sten gå
    Vackra färger vid Mälarens vatten


   Fikapaus nr 1


   Mälarens vass


   Tittut stod det på skylten, men på vadå? Bara skog så långt ögat nådde!


   Fikapaus nr 2


   Svamp av okänd sort


   Man undrar vem som tände lampan i murklan?

 

   Nästan hela gänget som var med, de som inte syns står bakom kamerorna

 

    

Promenaden avslutades med dragning i Kongo-lotteriet. Pengarna går till en skola i Afrika och det är pengar som verkligen kommer fram och till användning. Och vann några priser gjorde vi också, fast andra vann mer, undrar om någon var mutad .......


ANNONS
Av Ulrika & Tommy - 17 oktober 2011 23:47

Så här på höstkanten är inte många campingar öppna tyvärr, men det finns en och annan som inser att vi är många som vill komma ut även om det inte är badväder. Ängsö camping är en sådan och här har vi varit flera gånger. Det är en trevlig camping och det lyste i var och varannan husvagn på kvällen, så den är välbesökt. Men man måste komma ihåg att ringa och förvarna campingägarna att man kommer och inte som vi, ringa när man står vid infarten. Fick en liten "utskällning" pga att de just skulle sätta sig och äta sin gratinerade hummer (men den förklaringen fick vi förra gången också, men de kanske äter hummer fyra dagar i veckan, vad vet jag?). Vi föredrar grillat med potatisgratäng och sallad, samt ett gott vin till. Lördagsmys!

Morgonen efter ställde sig sambon och stekte amerikanska pannkakor till den kommande utflykten på Härjarö. Det luktade pannkaka över hela campingen och i bilen en lång tid efteråt!


   Västerås Camping Ängsö


   Grus under gräset - ingen risk att köra fast

   Höstsvampar


   Lördagen bjöd på strålande väder med sol och blå himmel


   Alltid så fantastiska färger på hösten


   Höstvass


   Vem öppnade baren - i garaget?


   Lördagsmys


   Mörkret sänker sig över folk och fä, och bil


Av Ulrika & Tommy - 11 oktober 2011 23:30

Tiden är ur led. Global uppvärmning. Ny istid. Vad det än är så är saker och ting inte som det brukar vara. Kom ihåg att det är den 9 oktober 2011.


   På Kållandsö blommar lupinerna för andra gången denna säsong

   Även klövern stod i full blom i dikeskanten


  

Cikorian, eller vägvårdan, är på väg att slå ut,

den blommar normalt till och med augusti


   Hornborgasjön - utan tranor. Men det är kanske normalt

den här tiden på året? Har de redan flyttat söderut?

   Husbilen utan hundar - det är inte normalt!


Av Ulrika & Tommy - 11 oktober 2011 22:09

Vi blev bjudna på Minnas 30 årsfest på Läcköstrand med tårtbuffé, middag och levande musik. Självklart säger man inte nej till sånt! Dessutom som festarrangören har en alldeles egen campingplats! Vi rullade ner mot Lidköping på lördag morgon, hundarna fick stanna hemma med sonen. När vi kom fram var tårtbuffén framdukad med de allra läckraste bakverk, såååå gott! Vi "rullade" sen ut från matsalen till bilen, mycket mätta och belåtna men hur skulle vi få plats med middag i magen? Vi behövde nog röra på oss så vi lånade två hundar och gick en promenad i de vackra omgivningarna. Efter en liten middagslur och klädbyte var det dags för middag. Och som vanligt fantastiskt god mat! Till kaffet började bandet Suspicious Disguise spela och de var riktigt duktiga, tyvärr är lokalen en smula för liten för live band, men vi njöt av härlig musik ändå. Bandet består av två söner och pappa Ulleryd samt en kusin och är från trakten. Dessutom visade det sig att sångaren var en hejare på att blanda drinkar, så han jobbade lite extra i baren. Efter midnatt var det bara att gå de få stegen ut till bilen och krypa i säng. Morgonen efter bjöd Eleonor på en härlig frukost, det kändes väldigt lyxigt att äta "ute", något vi inte brukar göra då vi nästan alltid tillagar och äter vår mat i bilen. Efter att ha sagt hej då till familjen Rångeby, började vi den långa resan hem. Men lite avundsjuka är vi allt, Minna och Stefan har hyrt husbil och är på väg till Italien på en tre veckor lång semester!

 

  

På Läckö strand för tredje gången i år!

 

Garanterat gott om plats! Inte en husbil i sikte ....

 

   

Citronpaj, chokladtårta, hallonpannacotta, rabarber cheesecake

och kladdkaka var några av de läckerheter som fanns på bordet. Mums! 

     Vi tog Elsa och Tuva-Li och gick en promenad runt Lagunen i det vackra höstvädret

   Vad är då Lagunen?   Och så här ser Lagunen ut

 

   Vacker vy ut över Vänern, det vindade på bra denna dag

 

   Vänerns vatten

 

   Party time!   Julle var kung i baren (men ville inte vara med på bild)


   Finns det hjärterum, finns det stjärterum

 

  Innan vi åkte hem tog vi en promenad runt slottet
(det kändes fortfarande konstigt att inte ha några hundar med!)


   Det vackra Läckö slott


   Ett av många vackra fönster

   Hällristningar från bronsåldern (1800-500 f Kr) där någon har knackat ner

nån form av meddelande. Man kan ju inte låta bli att undra om nån om sisådär

2000 år kommer att läsa det vi knackar ner på våra tangentbord idag?


Av Ulrika & Tommy - 9 oktober 2011 16:33

Helgen efter Gimo åkte vi till Högbo Bruk och årets sista utomhusutställning. Vi hade väl egentligen ingen anledning att åka dit för att tävla men vi gillar Högbo och dess omgivningar. Nu hade sambon ont i foten och lite svårt att gå, så det blev ingen långpromenad tyvärr. Men jag tog kameran med mig på morgonpromenaden med dogsen, solen sken och det var bara fyra grader varmt. Det var ganska friskt i luften kan man väl säga .......


 

Lite frostnupna står vi här i Adria-hörnan,

till vänster den för året alldeles nya modellen Sonic.


               

Av Ulrika & Tommy - 3 oktober 2011 23:15

En helg i september drog vi med husbilen till Gimo utanför Uppsala. Det var hundutställning (som vanligt) och vi passade på att ta en tur med bilen även om det inte var alldeles nödvändigt med övernattning med tanke på avståndet. Vi träffade Susann och Pär på plats i Gimo och i mörkret hjälptes vi åt att sätta upp tältet. Sen bjöd vi in dem till husbilen. Pär hade lovat att bjuda på tjeckisk rom, Bozkov. Gillar egentligen inte rom men denna var faktiskt helt ok blandad med coca cola. Susann hade också en stooor påse med lösgodis och vi mumsade kokosprickar.


 

Specialimporterad tjeckisk rom


Utställningsdagen bjöd på vackert väder och på morgonpromenaden med hundarna hittade jag en liten naturstig som ledde fram till platsen för Lissmosterstallen. Det var en stor månghundraårig busktall (Pinus Silvestris S Condensata Th Fries), med 18 stammar som slingrade sig runt varandra. Omkretsen runt stammarna var över fem meter och kronans diameter var 15 meter. En sierska från trakten spådde på 1930-talet att bygden skulle genomgå stora förändringar och att tallen därmed skulle dö. I mitten av femtitalet var tallen utom all räddning och i Gimo byggdes samtidigt nya flerbostadshus.


   Lissmosterstallen som den en gång såg ut,

men idag finns inte ett spår av den

(den vita fläcken är kamerablixten som speglas i glaset)


   Men vad är nu detta för nåt underligt väsen? Mimmi

och Charlie vet inte riktigt hur man tacklar en .......

  

 ..... alien från Mars? Grottmonster från Gimo?

Eller bara en helt vanlig galen amstaff???

 

Av Ulrika & Tommy - 23 september 2011 09:15

Idag är det höstdagjämning enligt almenackan.

Det innebär att nu är det höst på riktigt

men husbilssäsongen är inte över för det!

Som tur är!


    

Presentation


Denna blogg handlar om våra resor och äventyr med husbilen, en Adria Coral 670SL, årsmodell -11. Här kommer ni att få följa med på våra äventyr med husbilen och hundarna på vår lediga tid.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ I husbilslandet med Blogkeen
Följ I husbilslandet med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se