Direktlänk till inlägg 25 juli 2016

Sommarsemester i juli 2016

Av Ulrika & Tommy - 25 juli 2016 17:45

Sitter här i vintermörkret och längtar tillbaka till sommaren. Årets semester gick till Danmark och Skagen som vi plötsligt fick en stor längtan till. Resan startade i het sommarvärme, körde därför hemifrån lite senare på eftermiddagen. Körde över bron och Själland till Fyn och svängde av vid Knuds Hoved och direkt till höger vid den lilla parkeringen som finns där. Hade tänkt övernatta här men det är lite ensligt och det körde bilar sakta förbi oss och man vet ju aldrig vad de har i sinnet. Körde därför till andra sidan och den stora parkeringen som ligger i anslutning till restaurangen. Här står redan flera andra husbilar och det är upplyst. Tidigare har man kunnat köra ut på grusvägen förbi restaurangen och vidare ut på udden men här verkar det nu bara vara avsett för lastbilar.


 

Efter en mycket varm natt kör vi vidare och svänger norrut mot Skagen. Behöver tanka och stannar i Jerup och hittar en automatstation som tar DKK 7:41 per liter vilket motsvarar cirka 9:50 i svenska kronor. Absolut billigast på många år känns det som! Stannar till i Skagens by för att handla lite och ta ut pengar. Passerar bland annat Svenska Sjömanskyrkan omgiven av flera danska flaggor. Kyrkan var nedläggningshotad för 5-6 år sedan men räddades och idag bedrivs vandrarhem och man håller ett och annat bröllop.


 


Man ser många olika slags fordon på våra resor men denna var ju ganska läcker!


 

Det första man ser på väg ut mot Grenen är Skagens fyr, eller den grå fyren som den också kallas. Fyren som byggdes 1858 är Danmarks näst högsta fyr med sina 46 meter, bara Dueodde fyr på Bornholm är högre. För många år sedan var vi uppe i fyren som erbjuder en milsvid utsikt, men nu var den avstängd på grund av reparationsarbeten.


 


Naturligtvis gäller det att ta sig ut på Grenen när man är här. Men det gäller att hålla i hatten, det blåser ofta och vattnet är strömt så inga små hundar får doppa sig i havet utan säkerhetslina.

           


De stora containerfartygen låg som på ett pärlband utanför kusten.

 

Den ”gamle”, Kaspar och havet!

   


Ljuset är väldigt speciellt i Skagen.

   

Tyvärr har Skagen blivit väldigt ”turistigt” om man jämför med hur det var här 1999 då vi besökte platsen för första gången. Det finns numera åtta platser för husbilar framför turistbyrån och tyvärr ganska dyrt och lite krångligt tycker jag. Mellan 09.00 och 18.00 kostar det DKK 11,- per timme, mellan 18.00 och 22.00 är det gratis och mellan 22.00 och 09.00 kostar det DKK 150,- . Men sen kan man ju stå på bussparkeringen och varför inte på tvären?

 


Till slut säger vi god natt till Skagens fyr!

 






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika & Tommy - 5 augusti 2016 22:48

Skåne är fantastiskt!      

Av Ulrika & Tommy - 5 augusti 2016 22:19

I mitten av juli i startgroparna för semester blev det en spontan podengoträff i Hovdala och även om det bara är en timmes körning hemifrån så beslöt vi att tillbringa helgen där. Vi körde upp redan på fredag eftermiddag och inväntade Gunela och Bert...

Av Ulrika & Tommy - 5 augusti 2016 21:50

En liten tradition till har insmugit sig, vi brukar åka till danska västkusten och Vejers strand till midsommar. Här ligger en fantastisk camping alldeles intill havet, strax utanför campingen ligger fina skogsområden där man nu lagt fina promenadväg...

Av Ulrika & Tommy - 5 augusti 2016 01:53

Sista helgen i maj var det mera hundaktiviteter då det var Basenji Derby på Landskrona Greyhound Park. Arrangör var Svenska Basenjisällskapet och syftet är att låta våra hundar göra det som de älskar mest - nämligen att springa! I  mån av plats får ä...

Av Ulrika & Tommy - 5 augusti 2016 01:23

I maj var det dags för Hovdala igen, nu för en podengoträff! Podengo portugues kommer från Portugal, finns i tre storlekar och två hårlag. Vår lille Kaspar från kennel Liljeborg är en liten strävhårig eller som det heter officiellt Podengo portugues ...

Presentation


Denna blogg handlar om våra resor och äventyr med husbilen, en Adria Coral 670SL, årsmodell -11. Här kommer ni att få följa med på våra äventyr med husbilen och hundarna på vår lediga tid.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards