Direktlänk till inlägg 5 juli 2010

Kloten-knotten anfaller!

Av Ulrika & Tommy - 5 juli 2010 12:08

En kär gammal vän sen många år, och som nu är bosatt i Kanada, är på besök i Sverige och hon följde med oss på en weekend-tur med husbilen. Vi beslöt att åka till Kloten Fritid & Konferens utanför Kopparberg som vi hade fått tips om av en annan bekant. Här finns jättefina stugor att hyra, man kan bland annat fiska, vandra och det finns fina badmöjligheter. Men campingen hade lite att önska .....Årets varmaste dag var utlovad och att då ställa bilen i en "grop" med skyddande träd runtom utan möjlighet till att få den minsta vindpust från sjön, ja det var inte så lyckat. Vi toppade med 35 grader vid ett tillfälle. Framåt kvällen fick vi besök av ytterligare gäster - Kloten-knotten och de var inte vidare gästvänliga. Till slut flyttar vi in i bilen och då det var varmt öppnade vi fönstren och drog för mygg-gardinerna. Och de är ju väldigt effektiva mot mygg men inte Kloten-knotten som med lätthet kröp in genom näten. Helt plötsligt var hela bilen full av knott! Stängde alla fönster och gick på knott-jakt, till slut plockade jag fram dammsugaren och sög upp alla jag såg. Sen var det bara att försöka sova, insmetade med MyggA och med stängda fönster i en supervarm bil tillsammans med fem hundar och vi låg nog alla och svettades rejält, men några timmars sömn blev det iallafall. På morgonen hade alla knotten gått och lagt sig efter kvällens fest!

                    

                                  En utav de hemska      Effektiv även mot knott!



 
 
Ingen bild

Therese

5 juli 2010 12:53

Jag skulle varmt vilja rekomendera Thermacells produkter. Dom är oootroligt effektiva. Lite dyrare och kan vara svåra att hitta men värt varenda krona. Har en egen och hittade den på Ica Maxi. Har även sett dom på Lantmännens och intersport.

Se nedan:
http://www.mosquitorepellent.com/

 
Ingen bild

Ulrika

5 juli 2010 17:39

Tack för tipset! Ska genast kolla om jag kan hitta dem nånstans.
Ulrika

 
Mocca

Mocca

5 juli 2010 20:29

Hej!
Ni skulle ha svängt in till Malingsbo camping och hälsat på Paula, Micke, Julle o Jedi. Där spenderar de sommaren. Toppen fina hundpromenader, Himlastigen är grym. Vi funderar tom på att ha en basenjiprommis där, bland vargar o dyl:-)
Ha en skön sommar
Mocca o gänget i V-ås

http://www.yulara.se

 
Ingen bild

Ulrika

5 juli 2010 22:55

Hej Monica!
Vi var faktiskt där då vi körde lite fel och trodde vi var på Kloten. Vad synd att vi inte visste att Paula & Co var där, då hade vi stannat ... ;-) Vi kunde haft en egen basenjiträff med hela 7 basenjis!

 
Lotten

Lotten

6 juli 2010 00:20

Stackare, knott är verkligen vidriga! Måste ha varit någon sorts monsterknott ni hade, vanligen så går ju inte knott in. Hoppas att ni ändå hade en trevlig helg med M, om du pratar något med henne får du hälsa!

Kram!

Lotten

http://mittikaoset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika & Tommy - 5 augusti 2016 22:48

Skåne är fantastiskt!      

Av Ulrika & Tommy - 5 augusti 2016 22:19

I mitten av juli i startgroparna för semester blev det en spontan podengoträff i Hovdala och även om det bara är en timmes körning hemifrån så beslöt vi att tillbringa helgen där. Vi körde upp redan på fredag eftermiddag och inväntade Gunela och Bert...

Av Ulrika & Tommy - 5 augusti 2016 21:50

En liten tradition till har insmugit sig, vi brukar åka till danska västkusten och Vejers strand till midsommar. Här ligger en fantastisk camping alldeles intill havet, strax utanför campingen ligger fina skogsområden där man nu lagt fina promenadväg...

Av Ulrika & Tommy - 5 augusti 2016 01:53

Sista helgen i maj var det mera hundaktiviteter då det var Basenji Derby på Landskrona Greyhound Park. Arrangör var Svenska Basenjisällskapet och syftet är att låta våra hundar göra det som de älskar mest - nämligen att springa! I  mån av plats får ä...

Av Ulrika & Tommy - 5 augusti 2016 01:23

I maj var det dags för Hovdala igen, nu för en podengoträff! Podengo portugues kommer från Portugal, finns i tre storlekar och två hårlag. Vår lille Kaspar från kennel Liljeborg är en liten strävhårig eller som det heter officiellt Podengo portugues ...

Presentation


Denna blogg handlar om våra resor och äventyr med husbilen, en Adria Coral 670SL, årsmodell -11. Här kommer ni att få följa med på våra äventyr med husbilen och hundarna på vår lediga tid.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards