Senaste inläggen

Av Ulrika & Tommy - 27 juli 2016 20:00

Planen var att köra rakt västerut mot kusten och fortsätta den neråt men vi missade avfarten mot Hirtshals så vi fortsatte en bit söderut. Efter en kort rastning av hundar mötte vi ännu ett udda fordon. Det är Danmarks enda bevarade Bedford från 1937 som man nu kör turister med runt Skagen. Under sommaren 2016 körde man totalt 203 mil på 101 turer med 1573 vuxna och 124 barn.  

 Lite senare landade vi vid Tornby Strand men vände nere vid stranden. Vid Blokhus var det mycket bilar på stranden så vi, trots mina protester (gillar inte att köra på stranden sen vi fastnade med Volvon), körde ner och ut bland folk, bilar, hundar, livräddare och polisbilar.

       


Vissa husbilsägare är som seglare, ser man en annan båt (husbil) så måste man lägga sig exakt bredvid! Det var ju inte direkt ont om plats, denna stranden är flera mil lång.

       


Varmt i vattnet var det också så det blev ett dopp eller två.

     


Kvällen kommer och stranden avfolkas på badare, flanörer och kiteflygare. Istället kommer nästa kategori folk – nattsuddarna. Först ser vi små ljus röra sig över stranden, det tog ett tag innan vi fattade att det var ungdomar på jakt efter pokemons. Ljuset var från deras mobiler!

     


Efter tio kommer buset. Många kör runt och sladdar med bilarna, kör sakta och varvar motorerna. Två grabbar i nedre tonåren kommer cyklande, med sig har de två stolar från restaurangen. De sätter sig ett par meter framför husbilen, börjar spela musik på hög volym, pratar och skrattar högt samtidigt som de sneglar bakåt mot oss. Till slut börjar de spela teater mitt framför oss, larvar sig för att provocera. Hundarna blir förstås tokiga men vi låtsas inte om dem. Efter en stund tröttnar de och cyklar iväg. De sönderslagna stolarna lämnar de kvar i sanden. Har de verkligen inget bättre för sig?

 


Vi känner att det inte är säkert att stå kvar på stranden, alla andra husbilar har lämnat den för länge sen. Så vi packar ihop och kör vidare i natten.

 


ANNONS
Av Ulrika & Tommy - 25 juli 2016 17:45

Sitter här i vintermörkret och längtar tillbaka till sommaren. Årets semester gick till Danmark och Skagen som vi plötsligt fick en stor längtan till. Resan startade i het sommarvärme, körde därför hemifrån lite senare på eftermiddagen. Körde över bron och Själland till Fyn och svängde av vid Knuds Hoved och direkt till höger vid den lilla parkeringen som finns där. Hade tänkt övernatta här men det är lite ensligt och det körde bilar sakta förbi oss och man vet ju aldrig vad de har i sinnet. Körde därför till andra sidan och den stora parkeringen som ligger i anslutning till restaurangen. Här står redan flera andra husbilar och det är upplyst. Tidigare har man kunnat köra ut på grusvägen förbi restaurangen och vidare ut på udden men här verkar det nu bara vara avsett för lastbilar.


 

Efter en mycket varm natt kör vi vidare och svänger norrut mot Skagen. Behöver tanka och stannar i Jerup och hittar en automatstation som tar DKK 7:41 per liter vilket motsvarar cirka 9:50 i svenska kronor. Absolut billigast på många år känns det som! Stannar till i Skagens by för att handla lite och ta ut pengar. Passerar bland annat Svenska Sjömanskyrkan omgiven av flera danska flaggor. Kyrkan var nedläggningshotad för 5-6 år sedan men räddades och idag bedrivs vandrarhem och man håller ett och annat bröllop.


 


Man ser många olika slags fordon på våra resor men denna var ju ganska läcker!


 

Det första man ser på väg ut mot Grenen är Skagens fyr, eller den grå fyren som den också kallas. Fyren som byggdes 1858 är Danmarks näst högsta fyr med sina 46 meter, bara Dueodde fyr på Bornholm är högre. För många år sedan var vi uppe i fyren som erbjuder en milsvid utsikt, men nu var den avstängd på grund av reparationsarbeten.


 


Naturligtvis gäller det att ta sig ut på Grenen när man är här. Men det gäller att hålla i hatten, det blåser ofta och vattnet är strömt så inga små hundar får doppa sig i havet utan säkerhetslina.

           


De stora containerfartygen låg som på ett pärlband utanför kusten.

 

Den ”gamle”, Kaspar och havet!

   


Ljuset är väldigt speciellt i Skagen.

   

Tyvärr har Skagen blivit väldigt ”turistigt” om man jämför med hur det var här 1999 då vi besökte platsen för första gången. Det finns numera åtta platser för husbilar framför turistbyrån och tyvärr ganska dyrt och lite krångligt tycker jag. Mellan 09.00 och 18.00 kostar det DKK 11,- per timme, mellan 18.00 och 22.00 är det gratis och mellan 22.00 och 09.00 kostar det DKK 150,- . Men sen kan man ju stå på bussparkeringen och varför inte på tvären?

 


Till slut säger vi god natt till Skagens fyr!

 


ANNONS
Av Ulrika & Tommy - 7 maj 2015 00:06

Första helgen i maj hade vi anmält den lilla hunden till kennelklubbsutställningen i Lidköping. Då det ju är rätt långt att åka bestämde vi tidigt att ta husbilen och samtidigt hälsa på Minna Rångeby på Kållandsö utanför Lidköping. Vi var på väg dit för två år sen men då gick bilen sönder så vi kom aldrig fram. Läckö Strand Bed & Breakfast drivs av familjen Rångeby och har sen ett par år utökat med en camping och numera ett nybyggt servicehus. Det är en liten men väldigt gemytlig camping, hundar är särskilt välkomna och restaurangen erbjuder fantastiskt god mat gjord på ekologiska varor. Ska man ha släktträff, bröllop och liknande är detta ett bra ställe att vara på, rum och vandrarhem finns att hyra. Det ligger fint vid Vänerns strand och man kan hyra cyklar och ta sig runt på Kållandsö, här finns bland annat det vackra Läckö Slott. Är du i närheten av Lidköping gör gärna ett besök på Läckö Strand Bed & Breakfast Vandrarhem och Camping!


 

Campingplatserna är på grus, plana och fina, med gott om plats!

 

Det är lummigt mellan träden och man ser Vänerns vatten!

     

Sparbanken Lidköping Arena - dagens utställningsplats

 

Nybakad utställningschampion - SEuch DKuch Liljeborgs E Kaspar of Maestro med domare Charlotte Höijer, Danmark

 Av Ulrika & Tommy - 12 april 2015 21:23

Vi har under många år startat husbilssäsongen genom att åka till Skåne och Borrby till påsk. Detta under förutsättning att påsken har legat på rätt sida om 1 april. I år åkte vi redan på skärtorsdagen de fem långa milen till Borrby strandbad. Inte alltför många platser var upptagna och vi kunde välja vilken plats vi ville. Samma trevliga dam i receptionen och allt i övrigt var sig likt. Efter en god påsklunch tog vi hundarna på promenad på stranden. Solen sken men det kunde ha varit något varmare. Här finns även lite skog så när det blåser för mycket kan man ta en skogspromenad istället. Två ljuvliga dagar med god mat och strandpromenader hann vi med, innan det var dags att åka hem igen. Men nu är det ju så nära så vi kan åka hit när vi vill.

                         

Av Ulrika & Tommy - 12 april 2015 21:07

Vi har fått förstärkning med en hästkraft!


 

Neisti från Ringhult född 2004


Av Ulrika & Tommy - 12 april 2015 18:41

.... och räcker inte alltid till för allt roligt man vill göra. Nu är det redan en bit in på

 

2015 (MMXV) är det nuvarande året och är ett normalår som började en torsdag i den gregorianska kalendern.


Av Ulrika & Tommy - 31 december 2013 18:44

 


Vi önskar alla våra vänner ett


Riktigt Gott Nytt År!Av Ulrika & Tommy - 13 juli 2013 11:29

Hej alla bloggläsare!


"I husbilslandet" har tagit en lååååång semester, men vi finns kvar och bilen finns kvar. Mycket har hänt det senaste året vilket har gjort att bloggandet har fått stryka på foten, men ha tålamod...... Snart kommer vi igång igen!


Hälsningar Ulrika & Tommy


 

Vår älskade Adria är fortfarande en kär familjemedlem!


Presentation


Denna blogg handlar om våra resor och äventyr med husbilen, en Adria Coral 670SL, årsmodell -11. Här kommer ni att få följa med på våra äventyr med husbilen och hundarna på vår lediga tid.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ I husbilslandet med Blogkeen
Följ I husbilslandet med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se