Direktlänk till inlägg 20 juli 2011

Vidare strapatser genom Jämtland

Av Ulrika & Tommy - 20 juli 2011 00:27

Vår Norrlands-tur fortsätter norrut med Piteå som slutmål, men där ska vi inte vara förrän på lördag. På vägen dit tänkte vi försöka hinna fiska lite. Kör E14 västerut och vid Krokom väljer vi länsväg 340, även känd som Fiskevägen, norrut mot Strömsund för att slippa köra via Östersund. Inte många bilar på denna bitvis lite dåliga väg med många och långa raksträckor. Till slut möter vi en lastbil, och för övrigt den enda bil vi möter, och då händer det. PANG!


 

Pang i rutan och ett snyggt stenskott - mitt i prick!


Hur ledsen blir man inte då? Stannar i Strömsund och letar bilglasfirma, hittar Fridells bilglas som hade fullt upp och inte tid med oss. Han satte dock dit en tape-bit för att skydda skadan mot smuts. Inte mycket mer att göra.


Innan Strömsund kommer vi till Föllinge där vi möts av Ragnar "Föllinge" Persson, byns legend. Ragnar föddes 1938 i Gunnarvattnet, flyttade senare till Föllinge och är en av våra största längdskidåkare genom tiderna. Av olika anledningar blev han utan både VM och OS-medalj men några av hans största bedrifter är bland annat femmilen i Holmenkollen 1963 och vinster i Svenska Skidspelen under 1960-talet.


   Vid infarten står han - Föllinges egna Ragnar!


 

Ragnar "Föllinge" Persson, se sån stil han har! 


Vid Strömsund var det dags för lite lunch och vi kör ner på parkeringen vid hembygdsgården. Denna ligger alldeles vid brofästet med en fontän ute i vattnet. Alla orter med självaktning (och vatten) har numera en egen fontän, gärna belyst kvällstid. Strömsundsbron invigdes 1956, är 346 meter lång och den första snedkabelbron i Sverige.


   Lunchpaus i Strömsund med den obligatoriska vattenfontänen


Lite senare var det dags för fikapaus och vi stannar på en parkering i Dorotea. Här står en exakt likadan bil som vår och den hörde också till Husbilsklubben. Alltid kul att träffa "kompisar"!


   Kunde konstatera att det inte var så långt till Vilhelmina,

desto längre till Borgafjäll men dit skulle vi inte idag som tur var



   Lika som bär!


   I Dorotea skojar man till det på parkeringarna genom att hänga upp kuliga figurer!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika & Tommy - 5 augusti 2016 22:48

Skåne är fantastiskt!      

Av Ulrika & Tommy - 5 augusti 2016 22:19

I mitten av juli i startgroparna för semester blev det en spontan podengoträff i Hovdala och även om det bara är en timmes körning hemifrån så beslöt vi att tillbringa helgen där. Vi körde upp redan på fredag eftermiddag och inväntade Gunela och Bert...

Av Ulrika & Tommy - 5 augusti 2016 21:50

En liten tradition till har insmugit sig, vi brukar åka till danska västkusten och Vejers strand till midsommar. Här ligger en fantastisk camping alldeles intill havet, strax utanför campingen ligger fina skogsområden där man nu lagt fina promenadväg...

Av Ulrika & Tommy - 5 augusti 2016 01:53

Sista helgen i maj var det mera hundaktiviteter då det var Basenji Derby på Landskrona Greyhound Park. Arrangör var Svenska Basenjisällskapet och syftet är att låta våra hundar göra det som de älskar mest - nämligen att springa! I  mån av plats får ä...

Av Ulrika & Tommy - 5 augusti 2016 01:23

I maj var det dags för Hovdala igen, nu för en podengoträff! Podengo portugues kommer från Portugal, finns i tre storlekar och två hårlag. Vår lille Kaspar från kennel Liljeborg är en liten strävhårig eller som det heter officiellt Podengo portugues ...

Presentation


Denna blogg handlar om våra resor och äventyr med husbilen, en Adria Coral 670SL, årsmodell -11. Här kommer ni att få följa med på våra äventyr med husbilen och hundarna på vår lediga tid.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards